fbpx

Peraduan #MakchicAndMe sempena Hari Ibu kembali lagi! Tahun ini team makchic dan 13 rakan jenama mahu menghargai 3 pemenang dengan pelbagai hadiah memanjakan diri dan produk menarik, berserta khidmat yang memudahkan kehidupan seorang ibu! Setiap pemenang akan memenangi:

 • Buku masakan, sesi konsultasi dan sarapan bersama chef selebriti Ili Sulaiman
 • 1 jam sesi urutan Melayu tradisional acu-pressure oleh fisioterapi di Bondahaven
 • Rawatan Signature Brazilian waxing + Underarm Waxing di STRIP
 • Khidmat penjagaan anak (maksimum 12 jam) oleh Kiddocare
 • 1 sesi spa pedicure, rawatan Agape follicle spa & 2 botol minuman 100% sarang burung dari POSH Nail Spa
 • Rawatan Chroma Luxury Facial oleh BliSS Spa
 • Pas masuk ke Kids Nation untuk 1 dewasa dan 1 kanak-kanak
 • Sesi latihan Muay Thai individu bersama pelatih profesional di Merican Muay Thai
 • Gift Card RM150 dari Whimsigirl
 • Santapan enak di Naj&Belle, Bangsar
 • Perjalanan pergi & pulang oleh GrabCar Exec

Jika anda mahu memenangi kesemua hadiah menarik di atas untuk diri sendiri, atau untuk mama istimewa dalam hidup anda, senang saja!

Ikuti langkah berikut:

 1. “Post” gambar anda bersama ibu atau figura ibu kesayangan anda di Instagram atau Facebook. Di bahagian “caption”, kongsikan nasihat terbaik yang diterima daripadanya sebagai seorang ibu berserta hashtag #MakchicAndMe. Emailkan “screenshot” post anda ke [email protected]
 2. Like atau follow @makchic DAN @makchicsuri di Facebook atau Instagram

Opsyenal : Anda juga boleh memenangi 2 “goodie bags” istimewa untuk sahabat anda. Hadiah di dalam setiap beg mengandungi :

Untuk memenangi beg istimewa ini, anda hanya perlu hantarkan nama 2 rakan-rakan anda dengan mengisi borang di www.surveymonkey.com/r/Q5CT5RK

Ikuti kami di media sosial untuk informasi lebih lanjut mengenai hadiah-hadiah di atas. Kongsi dan maklumkan mengenai peraduan ini kepada rakan-rakan anda yang bergelar ibu kerana ini masanya untuk memanjakan diri dan berehat sebentar dari kesibukan tugas seorang mama 🙂

Peraduan ini berakhir pada 19 May 2019, 5 petang dan bergantung kepada terma dan syarat-syarat berikut:

Terma & Syarat Peraduan Hari Ibu 2019 #MakchicAndMe

1. Peraduan in terbuka kepada semua penduduk tetap Malaysia berumur 18 tahun ke atas, kecuali para pekerja di makchic dan ahli keluarga terdekat, atau yang berkaitan dengan pihak penganjur dan pengadil.

2. Dengan menyertai peraduan ini, peserta mengakui untuk patuh kepada terma dan syarat-syarat ini.

3. Pihak makchic mempunyai hak tidak terhad untuk menggunakan semua foto dan kapsyen yang dihantar untuk tujuan komersial/tidak komersial termasuklah untuk editorial, laman sesawang dan media sosial tanpa sebarang kos. Kesemua peserta akan diberikan kredit selayaknya.

4. Tiada yuran atau sebarang pembelian diperlukan untuk menyertai peraduan ini. Tiada alternatif hadiah dalam bentuk wang ringgit akan diberikan.

5. Peraduan ini hanya berlangsung di makchic dan makchic Suri Facebook dan Instagram, dan email di [email protected].

6. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 19 May 2019, 5 petang. Sebarang penyertaan selepas tarikh dan masa ini tidak akan diterima.

7. Pihak kami tidak bertanggungjawab jika penyertaan anda tidak diterima oleh kami disebabkan apa jua sebab.

8. Peraturan peraduan dan cara penyertaan adalah seperti berikut:

i) “Post” gambar anda bersama ibu atau figura ibu kesayangan anda di Instagram atau Facebook. Di bahagian “caption”, kongsikan nasihat terbaik yang diterima daripadanya sebagai seorang ibu berserta hashtag #MakchicAndMe. Emailkan “screenshot” post and ke [email protected]

ii) Like atau follow @makchic DAN @makchicsuri di Facebook atau Instagram

iii) Opsyenal : Anda juga boleh memenangi 2 “goodie bags” istimewa untuk sahabat anda. Hadiah di dalam setiap beg mengandungi :

Untuk memenangi beg istimewa ini, anda hanya perlu hantarkan nama 2 rakan-rakan anda dengan mengisi                          borang di www.surveymonkey.com/r/Q5CT5RK

9. Pihak makchic mempunyai hak untuk membatalkan atau menukar peraduan, terma & syarat tanpa sebarang notis disebabkan oleh perkara buruk, peperangan, gangguan awam atau tentera, kejadian Tuhan atau pelanggaran undang-undang atau sebarang kejadian di luar kawalan makchic. Sebarang perubahan akan dimaklumkan kepada para peserta secepat mungkin.

10. Pihak makchic tidak bertanggungjawab di atas sebarang penerangan hadiah yang salah atau kualiti hadiah yang diberikan oleh pihak ketiga (penaja) yang berkaitan dengan peraduan ini.

11. Pemenang akan diberitahu melalui email atau/dan DM di Instagram/Facebook dalam masa 24 jam selepas tarikh tutup peraduan. Jika pemenang tidak dapat dihubungi, kami mempunyai hak untuk menarik balik hadiah dan memilih pemenang yang baharu.

12. Semua keputusan makchic di dalam peraduan ini adalah muktamad dan sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan.

13. Peraduan dan terma & syarat adalah tertakluk kepada undang-undang Malaysia dan sebarang pertikaian adalah tertakluk kepada kuasa eksklusif mahkamah Malaysia.

14. Pemenang bersetuju untuk membenarkan penggunaan nama dan bahan penyertaan di dalam sebarang bahan publisiti. Sebarang data peribadi pemenang dan peserta hanya akan digunakan berpandukan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia yang terkini dan tidak akan diberikan kepada pihak ketiga tanpa kebenaran pemiliknya.

15. Peraduan ini sama sekali tidak berkaitan, ditaja, disokong atau dilaksanakan oleh Facebook dan/atau Instagram.

Pengarang

From our team of purposeful, multi-faceted mummies. For editorial or general enquiries, email to us at [email protected]

Ruangan komen telah ditutup.

Like page kami!

Wadah mama papa kontemporari


This will close in 30 seconds